Prodata verhoogde vloersysteem

PRODATA verhoogde vloeren zijn perfect afgestemd op de vereisten van alle fabrieksruimtes en cleanrooms. De panelen zijn gemaakt van aluminium, waardoor ze licht zijn maar toch een hoge belastbaarheid hebben. Er zijn verschillende vrije doorsneden mogelijk met de ALUVENT verhoogde vloersysteem – ideaal om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Wij beschikken ook over uitgebreide kennis en speciale apparatuur voor gebruik in de cleanroomsector. Neem bijvoorbeeld ons verhoogde vloersysteem OCTOGRATE, die bestaat uit orthotrope aluminium-spuitgietpanelen met geleidende poedercoating.

Indien nodig kunnen wij uw gehele bouwproject verzsorgen, van het projectbeheer tot de analyse van omgevingscondities en de levering en installatie van alle componenten.

 • hoge mate van stabiliteit
 • integratie van versterkte profielen mogelijk
 • uitstekende elektrostatische eigenschappen
 • te combineren met alle andere Lindner cleanroomsystemen zoals muren en plafonds

TOEPASSINGEN VERHOOGDE VLOERSYSTEEM

 • Werkplek: Data Centres, Bijkeukens, Assemblageruimtes, Uitzendruimtes, Televisiestudio’s, Gemeenschappelijke Ruimtes, Kantoren, Podium- en Studioruimtes
 • Industrie: Cleanrooms, Productiefaciliteiten, Laboratoria en Onderzoeksfaciliteiten
 • Onderwijs: Onderzoeksruimtes, Bibliotheekruimtes
 • Gezondheidszorg: Laboratoria
 • Openbare Ruimtes: Ingangen
 • Publieke Instellingen

VEREISTEN VERHOOGDE VLOERSYSTEEM

 • Design: Aluminium, Digitale Afdruk, Elastisch, Stof, Laminaat, Poedercoating, Roestvrij Staal
 • Statica: Zware Belastingen, Seismische Veiligheid, Beloopbaarheid
 • Veiligheidstechnologie: Electrostatica, Inbraakbeveiliging, Stralingsbescherming
 • Corrosiebescherming: Interieurs
 • Brandbeveiliging: Brandgedrag / Bouwmateriaalklasse
Verhoogd vloeren formulier

GRATIS advies

Vul onderstaand formulier in om GRATIS advies te krijgen over onze verhoogde vloersystemen.

* = verplicht veld.

Technische data

PANEELDIKTE
43,7 – 60 mm

SYSTEEMGEWICHT
27 – 42 kg/m²

STANDAARD SOKKELHOOGTE
30 – 2.000 mm

SOKKELAFSTAND
600 x 600 mm

ELEKTROSTATISCHE GELEIDBAARHEID
≥ 1 x 104 Ω

DIMENSIONALE AFWIJKING VOLGENS EN 12825
klasse 1

GESCHIKTE BEDEKKINGEN
elastische bekledingen / textielbekledingen (niet te gebruiken in cleanrooms) / lossliggende tegels

PANEEL
hoogwaardige orthotroop-ontworpen aluminium-spuitgietpanelen

Brandveiligheid

Materiaalgedrag bij brand van het draagpaneel volgens DIN 4102-1

 • A2 (onbrandbaar)

Materiaalgedrag bij brand van het draagpaneel volgens EN 13501-1

 • A1 (onbrandbaar)
Duurzaamheid

EIGEN VERKLARING PRODUCT
De eigen verklaring geeft uitgebreide informatie over alle milieueffecten van het product. Het kan worden gebruikt in de plannings- of aanbestedingsfase voor het beoordelen van alle duurzaamheidsgerelateerde aspecten. Het diens als gegevensbasis voor het creëren van certificeringssystemen als LEED, DGNB, BNB en BREEAM.

EPD (MILIEUVERKLARING VOOR PRODUCTEN)
Voor dit product kan een specifieke EPD in overeenstemming met geldende standaarden worden gegenereerd. (EN 15804/ ISO 14025)

CIRCULAIRE ECONOMIE
Het implementeren van de Circulaire Economie-ideologie zorgt voor de vermindering van afval, giftige stoffen en milieuvervuiling. Het doel is om een technische cyclus te realiseren waarin alle materialen worden gescheiden en volledig hergebruikt.

Statics

BELASTING- EN DOORBUIGINGSKLASSE
volgens EN 12825 6B (6-10 kN)

VEILIGHEIDSFACTOR
2

Accesoires

UITZETVOEGEN
Uitzetvoegprofielen, die zijn aangepast aan elke toepassing, worden structureel gebruikt om zowel horizontale doorbuiging and verticale belasting van het systeem op te vangen. VERSTEVIGINGSPROFIELEN Zelfs een standaard Lidner-vloersysteem bied uitstekende draagkracht. Mocht dit onvoldoende blijken, dan kan het systeem worden voorzien van verstevigingsprofielen, aangepast aan het specifieke doel. Hiervoor zijn vele opties verkrijgbaar, van de lichtste draagbalk voor voor het verbeteren van de zijwaartste stijfheid tot een C-profiel.

STOPCONTACTEN
Omdat alle elektrische installaties onder de holle vloer van stroom worden voorzien kunnen elektrische verbindingen precies geplaatst worden waar u wilt door middel van de installatie van stopcontacten.

LUCHTVENTILATIEOPENINGEN
Luchtventilatieopeningen zorgen ervoor dat de ruimte van worden geklimatiseerd en geventileerd zonder tocht te veroorzaken. Hiervoor zijn een aantal verschillende systemen beschikbaar:

Open systeem Ventilatie komt rechtstreeks voor de holte, die is ontworpen als een drukvloer, door de aangesloten ventilatieopeningen de ruimte in.
Gesloten systeem In een gesloten systeem wordt de lucht door leidingen of drukschotten met vaste verbindingen naar de ventilatieopeningen geleid.

DRUKSCHOTTEN
Er kunnen drie verschillende soorten drukschotten worden geïnstalleerd om aan verschillende vereisten in het holle vloeroppervlak te voldoen.

 • ventilatiebarrières gemaakt van gecoate spaanplaatpanelen
 • brandwerende barrières gemaakt van massieve gipswandblokken (min. 80 mm)
 • geluidwerende barrières gemaakt van poreus beton (min. 100 mm)

FACINGS
Trappen, platformen, enz. moeten worden afgewerkt met een gevelbekleding (facing). Op plekken waar toepassingen als vrijstaande randen vereist zijn moeten de bovenranden van de bekleding beschermd worden met een traprandprofiel. Hoeken die op de ondervloer zijn geschroefd en verstevigingen die zijn toegepast in het bovenste gedeelte van de bekleding zorgen voor een stabiele structuur.

BRUGPROFIELEN
Op plekken waar sokkels niet geïnstalleerd kunnen worden is om structurele redenen overbrugging nodig. Voor dergelijke gevallen bieden wij speciale brugprofielen die gemakkelijk te installeren zijn en toch de dynamische en statische draagkracht verbeteren.

Contact

Wurks

Meridiaan 63, 2801 DA Gouda
T: +31 (0)182 510 033
E: info@wurks.nl


Lidner WURKS & Lindner:
Partners in Raised
Floor systems
Cradle to Cradle