Nortec circulaire verhoogde vloeren

Het NORTEC verhoogde vloeren biedt indrukwekkende ingebouwde eigenschappen en de allermodernste technologie. Het is een ideaal product voor vrijwel elk toepassingsgebied.

NORTEC verhoogde vloeren

NORTEC vloerpanelen bieden uitstekend loopcomfort. Ze zijn vervaardigd uit calciumsulfaat (gips): een niet-brandbaar materiaal met superlatieve structurele en fysieke eigenschappen. Dit product biedt ook uitstekende geluidsisolatie. Als fabrikant kunnen wij bepalen welke grondstoffen worden gebruikt.

Biologisch neutraal bouwmateriaal

Het Institute of Building Biology in Rosenheim beveelt NORTEC aan als biologisch neutraal bouwmateriaal. Onze gipspanelen zijn vrijwel emissievrij. Dankzij de sterke ecologische en technische eigenschappen kan NORTEC worden verwerkt in een gesloten kringloop van productie, gebruik en recycling. Het is dan ook niet verrassend dat NORTEC als eerste vloersysteem het Cradle to Cradle® Silver Certificate heeft behaald.

Flexibiliteit verhoogde vloersysteem

NORTEC kan worden gecombineerd met vele andere systemen, wat een grote mate van flexibiliteit biedt. Ook is er een vrijwel onbeperkte keus aan vloerbedekkingen.

  • Uitstekend loopcomfort
  • Zeer hoge belastbaarheid
  • Niet brandbaar
  • Eenvoudig uitnemen en verwisselen van afzonderlijke panelen
  • Lage luchtlekkage
Verhoogd vloeren formulier

GRATIS advies

Vul onderstaand formulier in om GRATIS advies te krijgen over onze verhoogde vloersystemen.

* = verplicht veld.

Technische data

PANEELDIKTE
20,5 – 38,5 mm

SYSTEEMGEWICHT
36 – 62 kg/m²

STANDAARD SOKKELHOOGTE
25 – 2.000 mm

SOKKELAFSTAND
600 x 600 mm

ELEKTROSTATISCHE GELEIDBAARHEID
≥ 1 x 106 Ω

DIMENSIONALE AFWIJKING VOLGENS EN 12825
klasse 1

GESCHIKTE BEDEKKINGEN
elastische bekledingen / textielbekledingen / losliggende tegels / WOODline / STONEline PANEEL vezelversterkt calciumsulfaatpaneel, optioneel met gegalvaniseerde staalplaat aan de onderkant, optioneel met randafwerking ter bescherming tegen stoten en vocht

Geluidsisolatie

Genormaliseerd flankerend niveauverschil Dn,f,w
48 – 64 dB

Gewogen geluidverminderingsindex Rw
61 dB

Vermindering van contactgeluidsdrukniveau ∆Lw
11 – 36 dB

Genormaliseerd flankerende contactgeluidsdrukniveau Ln,f,w
73 – 38 dB

Brandveiligheid

Materiaalgedrag bij brand van het draagpaneel volgens DIN 4102-1
A2 (onbrandbaar)

Materiaalgedrag bij brand van het draagpaneel volgens EN 13501-1
A2 (onbrandbaar)

Brandwerendheid van het systeem volgens DIN 4102-2
F30 en F60

Brandwerendheid van het systeem volgens EN 13501-2
REI30 en REI60

Duurzaamheid

Materiaalgedrag bij brand van het draagpaneel volgens DIN 4102-1
A2 (onbrandbaar)

Materiaalgedrag bij brand van het draagpaneel volgens EN 13501-1
A2 (onbrandbaar)

Brandwerendheid van het systeem volgens DIN 4102-2
F30 en F60

Brandwerendheid van het systeem volgens EN 13501-2
REI30 en REI60

Statics

AARDBEVINGSBESCHERMING
International Building Code (IBC) beschikbaar in A – F

BELASTING- EN DOORBUIGINGSKLASSE
volgens EN 12825 1A (2 kN) – 5A (5 kN)

VEILIGHEIDSFACTOR
2

Accesoires

UITZETVOEGEN
Uitzetvoegprofielen, die zijn aangepast aan elke toepassing, worden structureel gebruikt om zowel horizontale doorbuiging and verticale belasting van het systeem op te vangen.

VERSTEVIGINGSPROFIELEN
Zelfs een standaard Lidner-vloersysteem bied uitstekende draagkracht. Mocht dit onvoldoende blijken, dan kan het systeem worden voorzien van verstevigingsprofielen, aangepast aan het specifieke doel. Hiervoor zijn vele opties verkrijgbaar, van de lichtste draagbalk voor voor het verbeteren van de zijwaartste stijfheid tot een C-profiel.

STOPCONTACTEN
Omdat alle elektrische installaties onder de holle vloer van stroom worden voorzien kunnen elektrische verbindingen precies geplaatst worden waar u wilt door middel van de installatie van stopcontacten.

LUCHTVENTILATIEOPENINGEN
Luchtventilatieopeningen zorgen ervoor dat de ruimte van worden geklimatiseerd en geventileerd zonder tocht te veroorzaken. Hiervoor zijn een aantal verschillende systemen beschikbaar: Open systeem Ventilatie komt rechtstreeks voor de holte, die is ontworpen als een drukvloer, door de aangesloten ventilatieopeningen de ruimte in. Gesloten systeem In een gesloten systeem wordt de lucht door leidingen of drukschotten met vaste verbindingen naar de ventilatieopeningen geleid.

DRUKSCHOTTEN
Er kunnen drie verschillende soorten drukschotten worden geïnstalleerd om aan verschillende vereisten in het holle vloeroppervlak te voldoen. ventilatiebarrières gemaakt van gecoate spaanplaatpanelen brandwerende barrières gemaakt van massieve gipswandblokken (min. 80 mm) geluidwerende barrières gemaakt van poreus beton (min. 100 mm)

FACINGS
Trappen, platformen, enz. moeten worden afgewerkt met een gevelbekleding (facing). Op plekken waar toepassingen als vrijstaande randen vereist zijn moeten de bovenranden van de bekleding beschermd worden met een traprandprofiel. Hoeken die op de ondervloer zijn geschroefd en verstevigingen die zijn toegepast in het bovenste gedeelte van de bekleding zorgen voor een stabiele structuur.

BRUGPROFIELEN
Op plekken waar sokkels niet geïnstalleerd kunnen worden is om structurele redenen overbrugging nodig. Voor dergelijke gevallen bieden wij speciale brugprofielen die gemakkelijk te installeren zijn en toch de dynamische en statische draagkracht verbeteren.

Contact

Wurks

Meridiaan 63, 2801 DA Gouda
T: +31 (0)182 510 033
E: info@wurks.nl


Lidner WURKS & Lindner:
Partners in Raised
Floor systems
Cradle to Cradle