FLOOR and More® circulaire verhoogde vloeren

Het FLOOR and more® droge holle verhoogde vloersysteem biedt indrukwekkende ingebouwde eigenschappen en de modernste technologie. FLOOR and more® wordt gemaakt door een onderbouw vast te lijmen aan panelen gemaakt van calciumsulfaat – een niet-brandbaar materiaal met superlatieve structurele en fysieke eigenschappen.

FLOOR and more® verhoogde vloersysteem biedt ook uitstekende niveaus van geluidsisolatie en is na één dag al volledig belastbaar – een ideaal product voor vrijwel elk toepassingsgebied. Bovendien is het vloersysteem na installatie ondoordringbaar door rook en combineert het uitstekend loopcomfort met een minimaal gewicht. As fabrikant kunnen wij bepalen welke grondstoffen worden gebruikt, wat betekent dat wij het mengsel kunnen aanpassen aan de wensen van onze klanten en hun markten.

Het Institute of Building Biology in Rosenheim beveelt FLOOR and more® aan als een milieuvriendelijk bouwmateriaal. Onze gipspanelen zijn vrijwel emissievrij.

FLOOR and more® verhoogde vloersysteem kan worden gecombineerd met vele andere systemen, wat een grote mate van flexibiliteit biedt. Ook is er een onbeperkte keus aan vloerbedekkingen.

 • snelle installatie
 • klaar voor gebruik na 24 uur
 • naadloos oppervlak
 • ruime keuze aan bedekkingen
 • aanbevolen door het Institute for Building Biology, Rosenheim
Verhoogd vloeren formulier

GRATIS advies

Vul onderstaand formulier in om GRATIS advies te krijgen over onze verhoogde vloersystemen.

* = verplicht veld.

Technische data

PANEELDIKTE
24 – 44 mm

SYSTEEMGEWICHT
38 – 70 kg/m²

STANDAARD SOKKELHOOGTE
40 – 2.000 mm

SOKKELAFSTAND
600 x 600 mm

ELEKTROSTATISCHE GELEIDBAARHEID
≥ 106 Ω

DIMENSIONALE AFWIJKING VOLGENS EN 12825
klasse 1

GESCHIKTE BEDEKKINGEN
elastische bekledingen / textielbekledingen / parket / keramiek / natuursteen

PANEEL
vezelversterkt calciumsulfaatpaneel met tand-en-groefranden

Geluidsisolatie

Genormaliseerd flankerend niveauverschil Dn,f,w

 • 35 – 59 dB

Gewogen geluidverminderingsindex Rw

 • 62 – 64 dB

Vermindering van contactgeluidsdrukniveau ∆Lw

 • 9 – 31 dB

Genormaliseerd flankerende contactgeluidsdrukniveau Ln,f,w

 • 82 – 37 dB
Brandveiligheid

Materiaalgedrag bij brand van het draagpaneel volgens DIN 4102-1

 • A2 (onbrandbaar)

Materiaalgedrag bij brand van het draagpaneel volgens EN 13501-1

 • A1 (onbrandbaar)

Brandwerendheid van het systeem volgens DIN 4102-2

 • F30

Brandwerendheid van het systeem volgens EN 13501-2

 • REI30 en REI60
Duurzaamheid

EIGEN VERKLARING PRODUCT De eigen verklaring geeft uitgebreide informatie over alle milieueffecten van het product. Het kan worden gebruikt in de plannings- of aanbestedingsfase voor het beoordelen van alle duurzaamheidsgerelateerde aspecten. Het diens als gegevensbasis voor het creëren van certificeringssystemen als LEED, DGNB, BNB en BREEAM. EIGEN VERKLARING PRODUCT (PDF) EPD (MILIEUVERKLARING VOOR PRODUCTEN) Voor dit product kan een specifieke EPD in overeenstemming met geldende standaarden worden gegenereerd. (EN 15804/ ISO 14025) EPD (MILIEUVERKLARING VOOR PRODUCTEN) (PDF) CIRCULAIRE ECONOMIE Dit product heeft een “Silver” C2C-certificaat CERTIFICERING: 3340 Het implementeren van de Circulaire Economie-ideologie zorgt voor de vermindering van afval, giftige stoffen en milieuvervuiling. Het doel is om een technische cyclus te realiseren waarin alle materialen worden gescheiden en volledig hergebruikt.

Statics

AARDBEVINGSBESCHERMING International Building Code (IBC) beschikbaar in A – F BELASTING- EN DOORBUIGINGSKLASSE volgens EN 13213 1 (2 kN) – 6 (8 kN) VEILIGHEIDSFACTOR 2

Accesoires

UITZETVOEGEN Uitzetvoegprofielen, die zijn aangepast aan elke toepassing, worden structureel gebruikt om zowel horizontale doorbuiging and verticale belasting van het systeem op te vangen. VERSTEVIGINGSPROFIELEN Zelfs een standaard Lidner-vloersysteem bied uitstekende draagkracht. Mocht dit onvoldoende blijken, dan kan het systeem worden voorzien van verstevigingsprofielen, aangepast aan het specifieke doel. Hiervoor zijn vele opties verkrijgbaar, van de lichtste draagbalk voor voor het verbeteren van de zijwaartste stijfheid tot een C-profiel. STOPCONTACTEN Omdat alle elektrische installaties onder de holle vloer van stroom worden voorzien kunnen elektrische verbindingen precies geplaatst worden waar u wilt door middel van de installatie van stopcontacten. LUCHTVENTILATIEOPENINGEN Luchtventilatieopeningen zorgen ervoor dat de ruimte van worden geklimatiseerd en geventileerd zonder tocht te veroorzaken. Hiervoor zijn een aantal verschillende systemen beschikbaar: Open systeem Ventilatie komt rechtstreeks voor de holte, die is ontworpen als een drukvloer, door de aangesloten ventilatieopeningen de ruimte in. Gesloten systeem In een gesloten systeem wordt de lucht door leidingen of drukschotten met vaste verbindingen naar de ventilatieopeningen geleid. DRUKSCHOTTEN Er kunnen drie verschillende soorten drukschotten worden geïnstalleerd om aan verschillende vereisten in het holle vloeroppervlak te voldoen.

 • ventilatiebarrières gemaakt van gecoate spaanplaatpanelen
 • brandwerende barrières gemaakt van massieve gipswandblokken (min. 80 mm)
 • geluidwerende barrières gemaakt van poreus beton (min. 100 mm)

REVISIE-OPENING Vanzelfsprekend moeten holle vloeren gemakkelijke toegang bieden tot voorzieningen. Daarom kan FLOOR and more® worden voorzien van revisie-openingen. Deze afneembare vloerpanelen worden ondersteund door een stevig frame dat de stabiliteit van de vloerconstructie garandeert. Randprofielen kunnen zo worden gemaakt dat ze passen bij de gekozen vloerbedekking – zodat het toegangsluik onopvallend wordt geïntegreerd in het vloeroppervlak. FACINGS Trappen, platformen, enz. moeten worden afgewerkt met een gevelbekleding (facing). Op plekken waar toepassingen als vrijstaande randen vereist zijn moeten de bovenranden van de bekleding beschermd worden met een traprandprofiel. Hoeken die op de ondervloer zijn geschroefd en verstevigingen die zijn toegepast in het bovenste gedeelte van de bekleding zorgen voor een stabiele structuur. BRUGPROFIELEN Op plekken waar sokkels niet geïnstalleerd kunnen worden is om structurele redenen overbrugging nodig. Voor dergelijke gevallen bieden wij speciale brugprofielen die gemakkelijk te installeren zijn en toch de dynamische en statische draagkracht verbeteren.

Contact

Wurks

Meridiaan 63, 2801 DA Gouda
T: +31 (0)182 510 033
E: info@wurks.nl


Lidner WURKS & Lindner:
Partners in Raised
Floor systems
Cradle to Cradle