FLOOR and More® Acoustic circulair verhoogde vloersysteem

Hoe de ruimteakoestiek wordt ervaren hangt af van de nagalmtijd van de omgeving. Afhankelijk van hoe de ruimte wordt gebruikt moet dit worden verminderd of zelfs aangepast door middel van een specifieke keuze van materialen en oppervlakte.

Droge holle vloeren van het type FLOOR and more® acoustic verhoogde vloeren van Lindner bereiken bijvoorbeeld een absorptiegraad αw tot wel 0,75. Dit komt door het akoestisch element dat is geïnstalleerd aan de onderkant van het paneel. Dit vermindert zowel het geluidsniveau als de nagalmtijd in de ruimtes. Vooral bij diepe en hoge frequenties levert dit zeer goede geluidsabsorptiewaarden op.

De perforaties van de vloerpanelen zorgen daarbij ook nog voor een ideaal gebruik van het luchtvolume. In Zowel de tussenruimte voor het absorberen van resonantie.

Onze kracht is “Building new solutions.” Daarom hebben wij onze eigen gecertificeerde Lindner-testlaboratoria, die zijn uitgerust met innovatieve simulatie- en meettechnologie. Dankzij deze faciliteiten zijn wij in staat om ontwikkelingen en producten zeer snel te testen op een aantal vereisten.

In ons geluidlaboratorium kunnen eindeloze opties aan bekledingen worden getest. Met een enkele test ontvangt u betrouwbaar bewijs van de absorptie-eigenschappen van de betreffende akoestische vloeroplossing die u hebt gekozen.

 • indrukwekkende absorptiegraad αw tot wel 0.75
 • verschillende variaties van de akoestische panelen kunnen met elkaar en met andere vloersystemen worden gecombineerd
 • verschillende opties door selectie van geschikte bekledingen

TOEPASSINGEN VERHOOGDE VLOERSYSTEEM

 • Werkplek: Assemblageruimtes, Uitzendruimtes, Televisiestudio’s, Gemeenschappelijke Ruimtes, Vergaderfaciliteiten, Congressen en Beurzen, Kantoren, Podium- en Studioruimtes
 • Recreatie en Cultuur: Bioscopen en Theaters, Concertzalen, Musea, Ontmoetingsplekken, Winkelcentra
 • Onderwijs: Bibliotheekruimtes, Onderwijsruimtes en Klaslokalen
 • Openbare Ruimtes: Ingangen, Ontsnappingsroutes
 • Hotels en Gastronomie: Hotels en Resorts
 • Gezondheidszorg: Apotheken (Productie)
 • Publieke Instellingen
 • Woonruimtes

VEREISTEN VERHOOGDE VLEORSYSTEEM

 • Design: Stof, Gips, Perforatie
 • Klimaatregeling: Luchtdoorlaatbaarheid, Ventilatie
 • Veiligheidstechnologie: Electrostatica, Inbraakbeveiliging
 • Statica: Seismische Veiligheid, Beloopbaarheid
 • Akoestiek: Ruimteakoestiek, Contactgeluidsreductie
 • Corrosiebescherming: Interieurs
 • Brandbeveiliging: Brandgedrag / Bouwmateriaalklasse
 • Duurzaamheid: EPD (Milieuverklaring Voor Producten)
Verhoogd vloeren formulier

GRATIS advies

Vul onderstaand formulier in om GRATIS advies te krijgen over onze verhoogde vloersystemen.

* = verplicht veld.

Technische data

PANEELDIKTE
38 – 68 mm

SYSTEEMGEWICHT
circa 65 – 70 kg/m²

STANDAARD SOKKELHOOGTE
40 – 840 mm

SOKKELAFSTAND
600 x 600 mm

ELEKTROSTATISCHE GELEIDBAARHEID
≥ 106 Ω

DIMENSIONALE AFWIJKING VOLGENS EN 12825
klasse 1

GESCHIKTE BEDEKKINGEN
geschikte akoestisch-effectieve bedekkingen

PANEEL
vezelversterkt calciumsulfaatpaneel met tand-en-groefranden

Geluidsisolatie

Geluidsabsorptiecoëfficient αw

 • 0,20 – 0,70 afhankelijk van bedekking

Geluidsabsorptieklasse

 • C – D
Brandveiligheid

Materiaalgedrag bij brand van het draagpaneel volgens DIN 4102-1

 • A2 (onbrandbaar)

Materiaalgedrag bij brand van het draagpaneel volgens EN 13501-1

 • A1 (onbrandbaar)
Duurzaamheid

EIGEN VERKLARING PRODUCT
De eigen verklaring geeft uitgebreide informatie over alle milieueffecten van het product. Het kan worden gebruikt in de plannings- of aanbestedingsfase voor het beoordelen van alle duurzaamheidsgerelateerde aspecten. Het diens als gegevensbasis voor het creëren van certificeringssystemen als LEED, DGNB, BNB en BREEAM. EIGEN VERKLARING PRODUCT (PDF)

EPD (MILIEUVERKLARING VOOR PRODUCTEN)
Voor dit product kan een specifieke EPD in overeenstemming met geldende standaarden worden gegenereerd. (EN 15804/ ISO 14025)

CIRCULAIRE ECONOMIE
Het implementeren van de Circulaire Economie-ideologie zorgt voor de vermindering van afval, giftige stoffen en milieuvervuiling. Het doel is om een technische cyclus te realiseren waarin alle materialen worden gescheiden en volledig hergebruikt.

Statics

AARDBEVINGSBESCHERMING
International Building Code (IBC) beschikbaar in A – F

BELASTING- EN DOORBUIGINGSKLASSE
volgens EN 13213 2 (3 kN)

VEILIGHEIDSFACTOR
2

Accesoires

UITZETVOEGEN
Uitzetvoegprofielen, die zijn aangepast aan elke toepassing, worden structureel gebruikt om zowel horizontale doorbuiging and verticale belasting van het systeem op te vangen.

VERSTEVIGINGSPROFIELEN
Zelfs een standaard Lidner-vloersysteem bied uitstekende draagkracht. Mocht dit onvoldoende blijken, dan kan het systeem worden voorzien van verstevigingsprofielen, aangepast aan het specifieke doel. Hiervoor zijn vele opties verkrijgbaar, van de lichtste draagbalk voor voor het verbeteren van de zijwaartste stijfheid tot een C-profiel.

STOPCONTACTEN
Omdat alle elektrische installaties onder de holle vloer van stroom worden voorzien kunnen elektrische verbindingen precies geplaatst worden waar u wilt door middel van de installatie van stopcontacten.

LUCHTVENTILATIEOPENINGEN
Luchtventilatieopeningen zorgen ervoor dat de ruimte van worden geklimatiseerd en geventileerd zonder tocht te veroorzaken. Hiervoor zijn een aantal verschillende systemen beschikbaar:

Open systeem
Ventilatie komt rechtstreeks voor de holte, die is ontworpen als een drukvloer, door de aangesloten ventilatieopeningen de ruimte in.
Gesloten systeem
In een gesloten systeem wordt de lucht door leidingen of drukschotten met vaste verbindingen naar de ventilatieopeningen geleid.

DRUKSCHOTTEN
Er kunnen drie verschillende soorten drukschotten worden geïnstalleerd om aan verschillende vereisten in het holle vloeroppervlak te voldoen.

 • ventilatiebarrières gemaakt van gecoate spaanplaatpanelen
 • brandwerende barrières gemaakt van massieve gipswandblokken (min. 80 mm)
 • geluidwerende barrières gemaakt van poreus beton (min. 100 mm)

REVISIE-OPENING
Vanzelfsprekend moeten holle vloeren gemakkelijke toegang bieden tot voorzieningen. Daarom kan FLOOR and more® worden voorzien van revisie-openingen. Deze afneembare vloerpanelen worden ondersteund door een stevig frame dat de stabiliteit van de vloerconstructie garandeert. Randprofielen kunnen zo worden gemaakt dat ze passen bij de gekozen vloerbedekking – zodat het toegangsluik onopvallend wordt geïntegreerd in het vloeroppervlak.

FACINGS
Trappen, platformen, enz. moeten worden afgewerkt met een gevelbekleding (facing). Op plekken waar toepassingen als vrijstaande randen vereist zijn moeten de bovenranden van de bekleding beschermd worden met een traprandprofiel. Hoeken die op de ondervloer zijn geschroefd en verstevigingen die zijn toegepast in het bovenste gedeelte van de bekleding zorgen voor een stabiele structuur.

BRUGPROFIELEN
Op plekken waar sokkels niet geïnstalleerd kunnen worden is om structurele redenen overbrugging nodig. Voor dergelijke gevallen bieden wij speciale brugprofielen die gemakkelijk te installeren zijn en toch de dynamische en statische draagkracht verbeteren.

Contact

Wurks

Meridiaan 63, 2801 DA Gouda
T: +31 (0)182 510 033
E: info@wurks.nl


Lidner WURKS & Lindner:
Partners in Raised
Floor systems
Cradle to Cradle