Respectvolle renovatie Tripolis-Ark

Opdrachtgever: G&S Bouw
Architect: MVRDV
Locatie: Amsterdam

Een vernieuwing moet ook echt een verbetering zijn. Bij Tripolis-Park is dat gelukkig dik in orde. De filosofie van de oorspronkelijke architect Aldo van Eyck dat kantoorgebouwen ontmoetingsplaatsen zijn, wordt niet alleen gerespecteerd maar ook versterkt. En met 45.000 m2 aan vloeroppervlak mochten wij ook weer aan de bak!

Twee van de monumentale Tripolis gebouwen worden volledig gerenoveerd. Met relatief eenvoudige veranderingen (o.a. nieuwe kozijnen en de bevestiging van hout) krijgen ze een heel nieuwe uitstraling. Naast de renovatie wordt een nieuw kantoor aangebouwd. Geen wolkenkrabber maar een zogenaamde “landscraper” van 155 meter lang en 11 verdiepingen hoog. Multifunctioneel! Het gebouw vormt namelijk ook een geluidswal tussen de A10 en de toekomstige woonwijk erachter. WURKS verzorgt alle cradle-to-cradle Lindner NORTEC computervloeren (verwerkt in een gesloten kringloop van productie, gebruik en recycling) in dit project.

Foto’s kunnen we nog niet laten zien, maar de planning is dat de werkvloer halverwege 2022 in gebruik kan worden genomen.

Mogen we jouw project naar een hoger niveau brengen?

Ben je enthousiast geworden over de voordelen van een verhoogde vloer, de inspirerende vloerprojecten met WURKS als partner?

Bel me  Mail me
   Meer vragen of wil je een afspraak maken? Bel ons op +31(0)182 510 033.

   Lidner WURKS & Lindner:
   Partners in Raised
   Floor systems
   Cradle to Cradle