WELL-doordacht: The New Galapagos Office

Opdrachtgever: De Vries en Verburg
Architect: OZ Architects
Locatie: Oegstgeest

Als je dezelfde naam draagt als een eiland dat bekend staat om ongerepte natuur, kan het natuurlijk niet anders dan dat duurzaamheid een hoofdrol speelt. Dat is voor internationaal biotechnologiebedrijf Galápagos dan ook zeker het geval. Hun nieuwe kantoor, The New Galapagos Office op het Bio Science Park in Leiden, draagt naast het BREEAM Excellent-keurmerk ook nog eens de titel WELL Gold. De Nortec cradle-to-cradle computervloeren die WURKS heeft gelegd, pasten perfect in dat plaatje.

Dé eyecatchers zijn de geanodiseerde aluminium luifels in de gevel. Het pand heeft 17.000 m2 aan kantoor- en laboratoriumruimte en 4.000 m2 parkeerruimte. Met het streven om het gebouw binnen 16 maanden te hebben staan, liet de planning weinig ruimte voor fouten.

Dat het gebouw zowel voor BREEAM als WELL een goede score heeft behaald, is best bijzonder. BREEAM richt zich vooral op duurzaamheid tijdens de gehele levensduur van het gebouw voor o.a. energie, innovatie, materialen en transport. De WELL-certificering richt zich op het welzijn en de gezondheid van de mensen in het gebouw. Nu het kantoor op beide punten goed scoort, kunnen de medewerkers van Galápagos met een extra prettig gevoel achter hun bureau plaatsnemen.

Mogen we jouw project naar een hoger niveau brengen?

Ben je enthousiast geworden over de voordelen van een verhoogde vloer, de inspirerende vloerprojecten met WURKS als partner?

Bel me  Mail me
   Meer vragen of wil je een afspraak maken? Bel ons op +31(0)182 510 033.

   Lidner WURKS & Lindner:
   Partners in Raised
   Floor systems
   Cradle to Cradle