TRIODOS BANK OP DE REEHORST

Opdrachtgever: J.P. van Eesteren
Architect: RAU Architecten en EX Interiors
Locatie: Driebergen-Rijsenburg

In opdracht van J.P. van Eesteren werkte WURKS mee aan het ‘Kantoorgebouw van het Jaar 2019’ (Architectenweb Award) en het ‘Meest Duurzame Project 2019’ (Cobouw Award). Dit bijzonder innovatieve en duurzame kantoor (13.000 m2) is optimaal ingepast in de omgeving. Zowel Triodos Bank en de ontwikkelaar EDGE Technologies hanteren hoge duurzaamheidsdoelstellingen. Dankzij die gemeenschappelijke inspanning hoopt het gebouw de hoogst haalbare duurzaamheidscertificering BREEAM Outstanding te krijgen.

De ambitie en eis op het project was het minimaliseren van afvalstromen en snijverliezen. WURKS heeft hier samen met toeleveranciers een plan voor opgesteld waarbij verpakkingsmateriaal en snijafval zo veel als mogelijk retour is gegaan voor hergebruik en grondstof. De perfecte casus om samen met onze opdrachtgever en toeleveranciers te werken aan een bouwplaats waar geen ruimte is voor afval!

Dit project is een schoolvoorbeeld van slim én circulair bouwen. Unieke combinatie van innovatief ontwerp, duurzaamheidsambities,  materiaalgebruik en de bijzondere bouwlocatie. Het gebouw is remontabel: aan het einde van de levensduur kan het worden gedemonteerd, waarna de onderdelen en materialen zijn te hergebruiken.  Mede dankzij de toepassing van een warmte- en koudeopslag, het gebruik van ruim 3.300 m2 zonnepanelen en de plaatsing van 120 slimme, bi-directionele laadpalen is het kantoor energieneutraal.

WURKS heeft aan het kantoor Cradle to Cradle Silver Certificate verhoogde vloeren van NORTEC bijgedragen, verhoogde vloeren die vervaardigd zijn uit biologisch neutraal bouwmateriaal. Daarnaast werd de projectstoffering en de raambekleding door ons verzorgd.

Fotografie: Bert Rietberg voor J.P. van Eesteren

Mogen we jouw project naar een hoger niveau brengen?

Ben je enthousiast geworden over de voordelen van een verhoogde vloer, de inspirerende vloerprojecten met WURKS als partner?

Bel me  Mail me
   Meer vragen of wil je een afspraak maken? Bel ons op +31(0)182 510 033.

   Lidner WURKS & Lindner:
   Partners in Raised
   Floor systems
   Cradle to Cradle