THE GREEN VILLAGE

Opdrachtgever: Kroon & de Koning
Architect: Mecanoo architecten
Locatie: Delft

Groener dan TU Delft Campus wordt het niet. Hier is namelijk The Green Village te vinden, een proeftuin voor duurzame innovaties in de stedelijke omgeving. Daar bouwen, onderzoeken, experimenteren en demonstreren ondernemers, startups en studenten hun nieuwste, duurzame technologieën voor woon-, werk- en leefomgeving. Juist door samenwerking tussen verschillende betrokkenen (overheid, publiek, bedrijven en wetenschap) kun je knelpunten in een vroeg stadium aanpakken. Zo wil The Green Village het op grote schaal toepassen van groene innovatie bevorderen. Het spreekt voor zich dat de gebouwen op het terrein in deze ideologie moeten passen. Het Co-Creation Centre voldoet perfect aan deze voorwaarden. WURKS maakte deel uit van een dreamteam met Mecanoo, Van Dorp installaties en Kroon & de Koning om van dit project een succes te maken.

Voor 300m² draaien wij normaal gesproken onze hand niet om. De uitdaging zat dit keer dus niet in de omvang. Het was de samenwerking met de slimme technieken in het Centre die onze hersenen aan het werk zette. De klimaattoren van Van Dorp installaties blaast warme en koude lucht onder de vloer. Deze lucht komt door onzichtbare geperforeerde vloerpanelen de ruimte in. Dat resulteert in een verhoogde vloer waarbij het plenum onder de vloer wordt gebruikt voor klimaatbeheersing door middel van luchtstromen. Ook gaaf: alles in het gebouw is meetbaar. Door diverse sensoren kun je zelfs zien hoe warm de computervloerpanelen zijn. En ook de glazen pui met dragende constructie is het vermelden waard: een architectonisch hoogtepuntje waardoor het gebouw perfect opgaat in de omgeving.

Het Co-Creation Centre gaat gebruikt worden voor dialoog-, inspiratie-, werksessies en vergaderingen met alle partijen die een steentje kunnen bijdragen aan duurzame ontwikkelingen. We hebben hoge verwachtingen van deze inspirerende plek!

Mogen we jouw project naar een hoger niveau brengen?

Ben je enthousiast geworden over de voordelen van een verhoogde vloer, de inspirerende vloerprojecten met WURKS als partner?

Bel me  Mail me
   Meer vragen of wil je een afspraak maken? Bel ons op +31(0)182 510 033.

   Lidner WURKS & Lindner:
   Partners in Raised
   Floor systems
   Cradle to Cradle