Renovatie Alfrink College

Opdrachtgever: Constructif
Architect: Ralph Goutier Gemeente Zoetermeer afd. Vastgoed
Locatie: Zoetermeer

Het team van WURKS was voor even terug in de schoolbanken. Niet om te leren, maar om met 3800 m² vloerbekleding een bijdrage te leveren aan de renovatie van het Alfrink College. Doel: een lichter, duurzamer en ruimer gebouw.

Bij WURKS hebben we veel duurzame vloerproducten. De keuze is in samenspraak met de architect uiteindelijk gevallen op drie verschillende typen:

 • Forbo marmoleum: gemaakt van natuurlijke grondstoffen. De leerlingen hadden verzocht om meer kleur. Met de uitgebreide kleuropties van deze vloer geen enkel probleem!
 • Forbo Flotex: hoewel marmoleum tegenwoordig echt niet klinisch hoeft over te komen, is een textiele vloerbedekking toch nog nét iets warmer. Flotex combineert de positieve eigenschappen van een tapijt met die van een vlakke vloerbekleding. Goede akoestische eigenschappen, warmte en comfort maar ook slijt- en slipvastheid en kracht. Ideaal voor een schoolcomplex dus.
 • Desso Airmaster®: dit innovatieve, ‘schone’ tapijt is speciaal ontwikkeld om fijne stofdeeltjes goed vast te houden. Daardoor dwarrelt stof minder snel op. Resultaat: minder stof om in te ademen en een beter binnenklimaat.

Bekijk zeker de foto’s om een goed beeld te krijgen van de uitstraling van deze duurzame vloeren.

Fotografie:  Rem van Schelt

Mogen we jouw project naar een hoger niveau brengen?

Ben je enthousiast geworden over de voordelen van een verhoogde vloer, de inspirerende vloerprojecten met WURKS als partner?

Bel me  Mail me
   Meer vragen of wil je een afspraak maken? Bel ons op +31(0)182 510 033.

   Lidner WURKS & Lindner:
   Partners in Raised
   Floor systems
   Cradle to Cradle