Nieuw hybride houten kantoorgebouw voor DPG

Opdrachtgever: Besix Nederland
Architect: Team V Architectuur
Locatie: Amsterdam

Media heeft invloed op de massa en moet dus het goede voorbeeld geven. DPG (moederbedrijf van onder meer de Volkskrant, Nu.nl en Qmusic) is in ieder geval van plan dat te doen. Hun nieuwe hoofdkantoor Mediavaert in Amsterdam wordt een van de grootste hybride houten kantoorgebouwen van de wereld. Het is de bedoeling dat het 46.000 m2 grote gebouw de hoogst haalbare BREEAM-outstanding certificering binnenhaalt.

Bouwen met duurzaam hout kan een enorm verschil maken. Het materiaal is lichtgewicht, kan hergebruikt worden en het slaat CO2 op, waarmee het de uitstoot verlaagt. Ook draagt hout aantoonbaar bij aan het welzijn van de mensen in het pand. Sowieso wordt ook aan de gebruikers gedacht, want het hele ontwerp is gericht op een duurzame en gezonde werkomgeving. Kernwoorden zijn veel daglicht, ruimte en veel groenvoorzieningen. In het gebouw is plek voor testlabs, vergaderzalen, sportfaciliteiten, restaurants en een eventlocatie aan het water.

WURKS zal de 46.000 m2 aan vloeroppervlak voorzien van cradle-to-cradle computervloerpanelen van Lindner, Nortec en Floor and More. We hopen in 2023 te kunnen laten zien hoe mooi het is geworden!

Mogen we jouw project naar een hoger niveau brengen?

Ben je enthousiast geworden over de voordelen van een verhoogde vloer, de inspirerende vloerprojecten met WURKS als partner?

Bel me  Mail me
   Meer vragen of wil je een afspraak maken? Bel ons op +31(0)182 510 033.

   Lidner WURKS & Lindner:
   Partners in Raised
   Floor systems
   Cradle to Cradle