HOOFDKANTOOR DOW BENELUX

Opdrachtgever: Cordeel Nederland BV
Architect: GROUP A architects
Locatie: Terneuzen

De omgeving van de Westerscheldetunnel heeft er een kunstig bouwwerk bij: het nieuwe hoofdkantoor van Dow Benelux. Het kantoor biedt plaats aan 870 medewerkers met daarnaast een werkplaats voor 47 mensen. Wij mochten in opdracht van Cordeel ca. 16.500 m² aan Lindner NORTEC Cradle to Cradle ®- circulaire verhoogde vloeren plaatsen.

De focus van dit UAV-GC Design & Build project lag op duurzaamheid. De uitdaging lag in het realiseren van een zo hoog mogelijke BREEAM-score. Daardoor is al in het voortraject de keuze gevallen op het circulaire Lindner NORTEC verhoogde vloersysteem. Dit verhoogde vloersyteem is Cradle to Cradle ® gecertificeerd en staat daardoor op eenzame hoogte als het gaat om duurzaamheid.

Naast duurzaamheid is ook veiligheid een absolute must voor een bedrijf als Dow Benelux. Tijdens het hele proces van (BIM) engineering tot realisatie was het daarom safety first! En wat daarna kwam? Een feestelijke opening door premier Mark Rutte en een duurzaam, architectonisch hoogstandje dat weer helemaal klaar is voor de toekomst.

Mogen we jouw project naar een hoger niveau brengen?

Ben je enthousiast geworden over de voordelen van een verhoogde vloer, de inspirerende vloerprojecten met WURKS als partner?

Bel me



Mail me




Meer vragen of wil je een afspraak maken? Bel ons op +31(0)182 510 033.

Lidner WURKS & Lindner:
Partners in Raised
Floor systems
Cradle to Cradle