BPD voltooit ontwikkeling van het Oosterdokseiland in Amsterdam!

Opdrachtgever: ZÜBLIN Nederland
Architect: UN studio
Locatie: Amsterdam

Oplevering City Campus Booking.com op laatste kavel een feit

Amsterdam, 29 november 2022 – De laatste jaren is het Oosterdokseiland uitgegroeid tot een dynamische plek waar dagelijks vele honderden mensen komen om te werken, wonen, winkelen, sporten en ook uit te gaan. Het is een eigentijds onderdeel geworden van de binnenstad van Amsterdam. Het Oosterdokseiland is met 225.000 m² één van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa.

De Grand Finale, de invulling van het laatste deelplan is het sluitstuk voor de totstandkoming van dit gebied, met uitzicht over het Oosterdok, het IJ en de oude binnenstad. Het door UNStudio/Ben van Berkel ontworpen unieke en duurzame gebouw omvat in totaal 72.500m2, met publieke voorzieningen, 41 appartementen en kantoorruimte.

28 november 2022 is, na een bouwperiode van enkele jaren, het gebouw door gebiedsontwikkelaar BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, in aanwezigheid van wethouder Van Dantzig van gemeente Amsterdam, opgeleverd aan Booking.com. Een van de grootste werkgevers van Amsterdam vestigt haar nieuwe hoofdkantoor op deze zeer centrale plek in de stad en neemt medio 2023 haar intrek in het hypermoderne en duurzame kantoorgebouw. Met de ontwikkeling van de Zuidelijke IJ-oever, onder supervisie van architect Kees Rijnboutt, is beoogd een hoogwaardig woon- en werkgebied te creëren als uitbreiding en versterking van het historische hart van de stad. Langs het IJ is een nieuw stedelijk leefmilieu ontstaan dat gekenmerkt wordt door hoge bebouwingsdichtheden en een grote mate van functiemenging. De ontwikkeling van de Zuidelijke IJ-oever en de transformatie van het stationseiland is het sluitstuk van de terugkeer van de stad naar het IJ.

Het duurzame paradepaardje van WURKS!

Het gebouw heeft een totale oppervlakte van 72.500 vierkante meter. Het grootste gedeelte daarvan is kantoorruimte. Daarnaast biedt het gebouw plaats aan 41 appartementen en 1.500 m2 aan publiekelijk toegankelijke voorzieningen. Wij mochten voor deze klus ons beste paradepaard van stal halen, namelijk 55.000 m2 aan Lindner Cradle to Cradle verhoogde vloeren. Doordat we deze op de millimeter nauwkeurig op verschillende hoogtes kunnen stellen, is er geen onderling hoogteverschil tussen de 230 verschillende soorten vloerbedekking.

Zowel de verhoogde vloeren als de vloerbedekkingen hebben we volledig in BIM gemoduleerd. De verhoogde vloer doet dienst als luchtplenum, waarbij er door roosters in de verhoogde vloer lucht in het gebouw gebracht wordt. Uniek is dat de verhoogde vloeren zijn voorzien van vloerverwarming en cooling. Een vloer die je er warmpjes bij laat zitten én je helpt het hoofd koel te houden, dat is WURKS.


55.000m² verhoogde vloeren:

45.000m² vloerafwerking:

 • 225 verschillende types / kleuren
 • Veel patroonwerk

Opdrachtgever: ZÜBLIN Nederland
Architect: UN studio
Locatie: Amsterdam

Projectontwikkelaar: BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Projectmanagement: CBRE
Artist impression: UNStudio/BPD

Mogen we jouw project naar een hoger niveau brengen?

Ben je enthousiast geworden over de voordelen van een verhoogde vloer, de inspirerende vloerprojecten met WURKS als partner?

Bel me  Mail me
   Meer vragen of wil je een afspraak maken? Bel ons op +31(0)182 510 033.

   Lidner WURKS & Lindner:
   Partners in Raised
   Floor systems
   Cradle to Cradle