GEMEENTEHUIS

Opdrachtgever: BAM Bouw en Techniek
Architect: Cepezed
Locatie: Woerden

Een slechte bouwkundige en bouwfysische staat, in combinatie met energielabel G. Zo was de huisvesting van het gemeentehuis van Woerden en het naastgelegen Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard eraan toe. Ook de beleving en functionaliteit waren niet aangepast aan deze tijd. Kortom: het gebouw had een dikke onvoldoende. Gelukkig wisten de architecten van Cepezed wel raad met dit raadhuis. Tijdens een budgetneutrale revitalisatie hebben verschillende partijen samengewerkt om het gebouw nieuw leven in te blazen. In opdracht van BAM Bouw en Techniek betekende dat voor WURKS 6.500 m² aan vloeroppervlak.

Speerpunten van de revitalisatie waren inkrimping, modernisering en verduurzaming. Dat is terug te zien in de vernieuwde huisvesting. Deze is compact, open en zeer flexibel. Zelfs burgemeester en wethouders hebben geen vaste werkplek. In plaats daarvan zijn er verschillende hoogwaardige werkplekken die Het Nieuwe Werken mogelijk maken. Het groene, open landschap rondom Woerden vormde de inspiratie voor het interieur. Alle bovenstaande factoren zijn terug te zien in de hoogwaardige vloerafwerkingen die WURKS aanbracht. We hebben gewerkt met tapijttegels van fabrikanten Interface, Leoxx en Marlin, Forbo Marmoleum, gietvloeren en bamboeparket.

Het vernieuwde gemeentehuis heeft inmiddels 6 stappen voorwaarts gemaakt en krijgt in plaats van een ruime onvoldoende (energielabel G) inmiddels energielabel A+++. Een tien met een griffel!

Mogen we jouw project naar een hoger niveau brengen?

Ben je enthousiast geworden over de voordelen van een verhoogde vloer, de inspirerende vloerprojecten met WURKS als partner?

Bel me  Mail me
   Meer vragen of wil je een afspraak maken? Bel ons op +31(0)182 510 033.

   Lidner WURKS & Lindner:
   Partners in Raised
   Floor systems
   Cradle to Cradle