Lumen verhoogde vloersysteeem

Creëer unieke effecten met LUMEN verhoogde vloersysteem voor glasvloeren – beschikbaar in transparant, troebel of gekleurd glas en met ondervloerverlichting

LUMEN verhoogde vloersysteem biedt u uitzonderlijke esthetiek en uitstekende verlichtingstechnologie. Doordat er geen horizontale draagprofielen nodig zijn blijft het visuele uiterlijk behouden. Onze glazen vloeren kunnen worden gecombineerd met al onze andere systemen om een esthetische en functionele uitstraling te creëren.

Wij ontwikkelen geïntegreerde oplossingen met lichten en verlichtingssystemen die uw glazen vloer een indrukwekkend effect geven. Met onze vele jaren ervaring op het gebied van verlichting helpen wij u graag verder. Laat ons al uw verlichtingsplannen en berekeningen verzorgen.

 • massief glazen paneel
 • driedelig veiligheidsglas
 • geen horizontale draagprofielen nodig
 • verschillende oppervlakteontwerpen mogelijk
 • lichteffecten mogelijk

TOEPASSINGEN VERHOOGDE VLOERSYSTEEM

 • Werkplek: Assemblageruimtes, Uitzendruimtes, Televisiestudio’s, Gemeenschappelijke Ruimtes, Kantoren, Podium- en Studioruimtes, Data Centers, Vergaderfaciliteiten, Congressen en Beurzen, Bijkeukens
 • Openbare Ruimtes: Ingangen, Ontsnappingsroutes
 • Recreatie en Cultuur: Musea, Winkelcentra, Bioscopen en Theaters, Concertzalen
 • Onderwijs: Bibliotheekruimtes, Onderzoeksruimtes, Onderwijsruimtes en Klaslokalen
 • Hotels en Gastronomie: Hotels en Resorts, Restaurants en Kantines
 • Gezondheidszorg: Laboratoria
 • Industrie: Laboratoria en Onderzoeksfaciliteiten
 • Publieke Instellingen
 • Woonruimtes
Verhoogd vloeren formulier

GRATIS advies

Vul onderstaand formulier in om GRATIS advies te krijgen over onze verhoogde vloersystemen.

* = verplicht veld.

Technische data
PANEELDIKTE
38 mm
SYSTEEMGEWICHT
approx. 89 kg/m²
STANDAARD SOKKELHOOGTE
25 – 2.000 mm
SOKKELAFSTAND
600 x 600 mm
DIMENSIONALE AFWIJKING VOLGENS EN 12825
klasse 1
PANEEL
voorgespannen floatglas, optioneel met antislip zeefdruk, glaspanelen met verschillende overdrachtsklassen
DRAAGVERMOGEN
5 kN
Brandveiligheid

Materiaalgedrag bij brand van het draagpaneel volgens DIN 4102-1

 • A1 (onbrandbaar)

Materiaalgedrag bij brand van het draagpaneel volgens EN 13501-1

 • A1 (onbrandbaar)
Duurzaamheid
EIGEN VERKLARING PRODUCT
De eigen verklaring geeft uitgebreide informatie over alle milieueffecten van het product. Het kan worden gebruikt in de plannings- of aanbestedingsfase voor het beoordelen van alle duurzaamheidsgerelateerde aspecten. Het diens als gegevensbasis voor het creëren van certificeringssystemen als LEED, DGNB, BNB en BREEAM.
EPD (MILIEUVERKLARING VOOR PRODUCTEN)
Voor dit product kan een specifieke EPD in overeenstemming met geldende standaarden worden gegenereerd. (EN 15804/ ISO 14025)
CIRCULAIRE ECONOMIE
Het implementeren van de Circulaire Economie-ideologie zorgt voor de vermindering van afval, giftige stoffen en milieuvervuiling. Het doel is om een technische cyclus te realiseren waarin alle materialen worden gescheiden en volledig hergebruikt.
Statics
BELASTING- EN DOORBUIGINGSKLASSE
volgens EN 12825 5A (5 kN)
VEILIGHEIDSFACTOR
2
Accesoires

UITZETVOEGEN
Uitzetvoegprofielen, die zijn aangepast aan elke toepassing, worden structureel gebruikt om zowel horizontale doorbuiging and verticale belasting van het systeem op te vangen.

VERSTEVIGINGSPROFIELEN
Zelfs een standaard Lidner-vloersysteem bied uitstekende draagkracht. Mocht dit onvoldoende blijken, dan kan het systeem worden voorzien van verstevigingsprofielen, aangepast aan het specifieke doel. Hiervoor zijn vele opties verkrijgbaar, van de lichtste draagbalk voor voor het verbeteren van de zijwaartste stijfheid tot een C-profiel.

STOPCONTACTEN
Omdat alle elektrische installaties onder de holle vloer van stroom worden voorzien kunnen elektrische verbindingen precies geplaatst worden waar u wilt door middel van de installatie van stopcontacten.

LUCHTVENTILATIEOPENINGEN
Luchtventilatieopeningen zorgen ervoor dat de ruimte van worden geklimatiseerd en geventileerd zonder tocht te veroorzaken. Hiervoor zijn een aantal verschillende systemen beschikbaar:

Open systeem
Ventilatie komt rechtstreeks voor de holte, die is ontworpen als een drukvloer, door de aangesloten ventilatieopeningen de ruimte in.
Gesloten systeem
In een gesloten systeem wordt de lucht door leidingen of drukschotten met vaste verbindingen naar de ventilatieopeningen geleid.

DRUKSCHOTTEN
Er kunnen drie verschillende soorten drukschotten worden geïnstalleerd om aan verschillende vereisten in het holle vloeroppervlak te voldoen.

 • ventilatiebarrières gemaakt van gecoate spaanplaatpanelen
 • brandwerende barrières gemaakt van massieve gipswandblokken (min. 80 mm)
 • geluidwerende barrières gemaakt van poreus beton (min. 100 mm)

FACINGS
Trappen, platformen, enz. moeten worden afgewerkt met een gevelbekleding (facing). Op plekken waar toepassingen als vrijstaande randen vereist zijn moeten de bovenranden van de bekleding beschermd worden met een traprandprofiel. Hoeken die op de ondervloer zijn geschroefd en verstevigingen die zijn toegepast in het bovenste gedeelte van de bekleding zorgen voor een stabiele structuur.

BRUGPROFIELEN
Op plekken waar sokkels niet geïnstalleerd kunnen worden is om structurele redenen overbrugging nodig. Voor dergelijke gevallen bieden wij speciale brugprofielen die gemakkelijk te installeren zijn en toch de dynamische en statische draagkracht verbeteren.

Contact

Wurks

Meridiaan 63, 2801 DA Gouda
T: +31 (0)182 510 033
E: info@wurks.nl


Lidner WURKS & Lindner:
Partners in Raised
Floor systems
Cradle to Cradle