Veilig en Uniek, de tribune van VU Amsterdam

Studenten die op de VU Amsterdam zitten, doen dat in stijl op de nieuwe tribune in collegezaal 2. De Lindner Arena floor blijkt niet alleen in naam de goede keuze, maar is in combinatie met een sterk “staaltje” tribunebouw echt een schot in de roos.

Opdrachtgever: Visser en Smitbouw
Architect: Team V Architectuur
Locatie: Amsterdam

Als de studenten op hete kolen zitten wanneer de docenten hen het vuur aan de schenen leggen, ligt dat in ieder geval niet aan de tribune: deze is 30 minuten brandwerend dankzij de Lindner vloerpanelen in combinatie met het speciaal behandelde staal en de unieke Promatect brandwerende bouwplaten. De vezel versterkte Lindner calcium sulfaten panelen van 40 mm en de blauw gepassiveerde stalen frames en pedestals zorgen ervoor dat je je zelfs bovenaan op 5 meter hoogte prettig en vertrouwd voelt tijdens het lopen. De afwerking is ook het vernoemen waard: alle platen en panelen zijn recht, maar toch heeft de tribune een prachtige ronding. Deze is afgewerkt met bamboe en op de loopvlakken zijn er verstevigde bamboe latten gefreesd. Het plaatsen verliep soepel. De gehele tribune is namelijk met BIM gemoduleerd en kon door de tekeningen prefab worden aangeleverd vanuit de fabriek.

Met een vinkje van de VU op zak door naar het volgende project!

WURKS in the picture!

  • Als marktleider in verhoogde vloeren legt WURKS de lat hoog op het gebied van duurzaamheid
  • We ondersteunen je graag met specialistische technische kennis van onze engineeringsafdeling
  • Meer dan 1.400.000 m2 geleverd en geïnstalleerd
  • Onbegrensde toepassingsmogelijkheden
  • Bouwkundige vloerafwerking wordt overbodig, ruimte voor voorzieningen ontstaat. Flexibiliteit gegarandeerd met onbegrensde mogelijkheden
  • Alle projecten worden in BIM gemoduleerd

Lidner WURKS & Lindner:
Partners in Raised
Floor systems
Cradle to Cradle