“Amore” voor project Amare!

In het centrum van Den Haag verrijst een bijzonder onderwijs- en cultuurcomplex. Het uitnodigende gebouw wordt het onderkomen van de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Door de centrale ligging vormt het complex letterlijk het muzikale hart van de stad. Een plek waar liefde voor muziek en ongedwongen ontmoetingen samenkomen. Ook WURKS kan er een flinke dosis liefde in kwijt in de vorm van 22.000 m2 vloerafwerkingen.

De Stadskantine staat in het gebouw centraal. In deze ontmoetingsruimte kan iedereen terecht voor een gezellige kop koffie. Daarnaast bevinden zich in het complex vier zalen met een eigen vorm en atmosfeer. Het team van WURKS is verantwoordelijk voor vloerafwerking in de vorm van egaliseren, tapijt en linoleum. Uiteraard moet de afwerking voldoen aan hoogwaardige akoestische eisen. En dat niet alleen, want ook op het gebied van duurzaamheid ligt de lat hoog: de ambitie is een BREEAM-NL Excellent certificering, wat vrij uniek is voor een gebouw met theaterfuncties. De bouw is nu nog in volle gang, maar het eindresultaat wordt vast en zeker verbluffend!

Opdrachtgever: Cadanz
Architect:
Jo Coenen Architects & Urbanists en NOAHH | Network Oriented Architecture
Locatie: Den Haag

WURKS in the picture!

  • Als marktleider in verhoogde vloeren legt WURKS de lat hoog op het gebied van duurzaamheid
  • We ondersteunen je graag met specialistische technische kennis van onze engineeringsafdeling
  • Meer dan 1.400.000 m2 geleverd en geïnstalleerd
  • Onbegrensde toepassingsmogelijkheden
  • Bouwkundige vloerafwerking wordt overbodig, ruimte voor voorzieningen ontstaat. Flexibiliteit gegarandeerd met onbegrensde mogelijkheden
  • Alle projecten worden in BIM gemoduleerd

Lidner WURKS & Lindner:
Partners in Raised
Floor systems
Cradle to Cradle